-
Alışveriş sepetiniz boş!
Sorunlu gelen paketlerde %100 geri iade garantisi !
SSL ve 3D çözümleriyle güvenli alışveriş.
Siparişiniz alınır alınmaz 2 iş günü içerisinde kargolanır !
Doğal ortamlarda yetişen ve size taptaze ulaşan, dolayısıyla sağlıklı ve tabiki Lezzetli kazlar !
Sizlerin memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Bu yüzden 7/24 her türlü soru, sorun ve görüşünüzde destek sunmaktayız.
Kaz, birçok türü olan, gri ve beyaz tüylü, boyunları uzun, ördekgiller familyasından, ördek ile kuğuların akrabasıdır. Büyüklükleri de bu iki türün arasındadır. Gagaları yassı bir şekildedir. Erkek ve dişi kazların boyutları hemen hemen aynıdır. Evcil olan kazlar hariç uçabilen, suda yaşamayı tercih eden, otçul bir kuştur. Ömürleri 20 ila 30 yıl kadar olup, tüyleri sayesinde kazlar soğuğa karşı dayanıklıdırlar.
Yaban kazı, angut, puslu turna kazı, büyük kar kazı, küçük kar kazı, mavi kaz, Kanada kazı, deniz kazları kazları olup evcil ve yabanileri vardır. Daha detaylı bilimsel sınıflandırması aşağıda yer almaktadır.
Kaz Siparişi Vermek İçin Tıklayınız.
Kuluçkaya yatan kazların kuluçka süreleri yaklaşık bir aydır. Yumurtadan çıkan yavrular sarı tüylü olup, gri renkli kazların yavruları da sarı ve koyu yeşil renkli tüylüdür. Yavrular birkaç ay içinde uçmaya başlarlar. Genellikle otçul olan kazların bazı türleri böcek, yumuşakça ve küçük omurgalılar ile de beslenirler. Çok iyi bir dalgıç olan kazlar su altında uzun süre kalabilir ama yavaş yüzerler. Bilinenin aksine kesinlikle ahmak hayvanlar değildir. Zeki ve uykusu hafif olan kazlara bazı Avrupa ülkelerinde bekçilik yaptırılır.
Türkiye’de kazlar çoğunlukla Doğu Anadolu bölgesinde ve İç Anadolu bölgesinde yetiştirilir. Türkiye’de özellikle Kars, Ardahan, Muş bölgesinde yetiştirilir ve bu yüzden kaz denince akla ilk bu iller gelmektedir. Kars’lılar bu işin ticaretini en çok yapan şehir olduğu için Kaz denince akla ilk Kars Kazı gelir. Kars kazı etinin lezzeti ve onunla yapılan yemekler meşhurdur.
Erkek kaz ve dişi kazlar birbirine benzese de erkekler genellikle dişilerden hafifçe iri gibidir. Boyun bölümleri bütün türlerde gövdeden kısadır. Erkek ve dişi kazlar uçarken ya da tehlike karşısında yada sevindikleri zaman hep bir ağızdan kornaya benzer bir ses çıkarırlar ve çok gürültücüdürler. Kızdıkları zaman boyun tüyleri kabarır ve boyunlarını tehlikeye doğru uzatarak “hısss” gibi bir tıslama ile ses çıkarırlar. Erkek kazlar yavrularına karşı gerçek bir baba gibi korumacılık yapar. Her türlü tehdide karşı ve yırtıcı kuş saldırılarından, yavruları büyüyene kadar onları korumak için hep tetikte olur.
Dünyanın her köşesinde çeşitleri olan kazların Kuzeyde ve Kutuplarda yaşayanlarının tümü göçmendir. Havaların soğumasıyla da güneye göç etmeye başlarlar. Evcil olan kazlar da sürü halinde yaşar, mahalle çetesi gibi grup halinde gezerler. Kar kazları ve mavi kazlar oldukça kalabalık, binlerce çiftten meydana gelen sürüler kurarlar. Evcil olmayan türleri gece ve gündüz uçabilirler. Rüzgarın yönü ve bulutların durumu göçü etkileyen faktörlerdendir. Açık günlerde ve yıldızlı gecelerde yıldızlara göre yön belirlerler. Çok iyi bakılan evcil kazlar 4-5 kilo ağırlığına ulaşabilir.
Yaban kazlarının en iri olanları (7-9 kg) Kanada kazıdır. Yuvalarını düşman tehditlerinden korumak için sığ sularda veya bir tümsek gibi yükseltilerin üzerinde kurarlar. Anne ve babaları ile göç seyahatine katılırlar. 3 yaşında erginleşirler. Göç ederken hava akımının karşı şiddetini yarmak için “V” harfi şeklinde uçarlar. Bu göç uçuşu sırasında genellikle en önde en tecrübeli erkekler bulunur.